Информационен щанд и безплатно кино за Деня на Европа

Европейските мрежи в България ще отбележат 9 май с общо събитие

Европейските информационни мрежи в България ще отбележат Деня на Европа на 9 май с общо събитие под мотото „Европа е възможност. Европа е свобода и сигурност. Европа си ти!“. 

В 10,30 ч в Дома на киното в София ще отворим информационен щанд, където ще раздаваме  материали за Европейския съюз, както и информация и съвети за правата ни при пътуване, пазаруване и почивка в рамките на Общността. Предвидили сме още информация и за възможностите за работа, бизнес, обучение и култура в ЕС.

Успоредно с това сме организирали цял ден с безплатен вход за прожекции на европейски филми, подкрепени от програма МЕДИА на ЕС.  

По традиция в организацията на празника на Европа си партнират Европейският потребителски център България, Информационният център „Европа Директно”- София,  Мрежата за сътрудничество между Европейската комисия и европейските обществени служби по заетостта – EURES, Националният център за контакт по програма „Европа за гражданите”, Бюро „Творческа Европа” (офис Култура) и Enterprise Europe Network - България.

Обединявайки усилията си, искаме да покажем, че:

Европа ЗАЩИТАВА потребителите!

Европа ПОДКРЕПЯ бизнеса!

Европа ДАВА СВОБОДАТА за трудова реализация!

Европа НАСЪРЧАВА гражданското участие!

Европа ОБИЧА киното!

Европа ПОДКРЕПЯ своите граждани!

Кинопрожекциите започват в 11 ч с детската анимация "Луис и извънземните", а в 13 ч стартира маратон от документални филми. Първи е "Звярът е още жив", а след това в 14,45 ч е планиран "Чия е тази песен". 16,15 ч е запазен за "Коридор №8", а в 17,45 ч - може да се гледа "Проблемът с комарите и други истории".  

В 19,45 ч финландската продукция ще покаже кой е „Най-щастливият ден в живота на Оли Маки“.

Началният час на специалната прожекция „кино за смелите“ е 21,30 ч. - това е запазеното време за австрийския филм „Сафари".

Официалното откриване на празника на Европа започва в 10,30 ч. В него ще се включи Димитър Маргаритов, председател на Комисията за защита на потребителите. 

 

(прессъобщение)