Информационен щанд и безплатно кино за Деня на Европа

Европейските мрежи в България ще отбележат 9 май с общо събитие

Европейските информационни мрежи в България ще отбележат Деня на Европа на 9 май с общо събитие под мотото „Европа е възможност. Европа е свобода и сигурност. Европа си ти!“. 

В 10,30 ч в Дома на киното в София ще отворим информационен щанд, където ще раздаваме  материали за Европейския съюз, както и информация и съвети за правата ни при пътуване, пазаруване и почивка в рамките на Общността. Предвидили сме още информация и за възможностите за работа, бизнес, обучение и култура в ЕС.

Успоредно с това сме организирали цял ден с безплатен вход за прожекции на европейски филми, подкрепени от програма МЕДИА на ЕС.  

По традиция в организацията на празника на Европа си партнират Европейският потребителски център България, Информационният център „Европа Директно”- София,  Мрежата за сътрудничество между Европейската комисия и европейските обществени служби по заетостта – EURES, Националният център за контакт по програма „Европа за гражданите”, Бюро „Творческа Европа” (офис Култура) и Enterprise Europe Network - България.

Обединявайки усилията си, искаме да покажем, че:

Европа ЗАЩИТАВА потребителите!

Европа ПОДКРЕПЯ бизнеса!

Европа ДАВА СВОБОДАТА за трудова реализация!

Европа НАСЪРЧАВА гражданското участие!

Европа ОБИЧА киното!

Европа ПОДКРЕПЯ своите граждани!

Кинопрожекциите започват в 11 ч с детската анимация "Луис и извънземните", а в 13 ч стартира маратон от документални филми. Първи е "Звярът е още жив", а след това в 14,45 ч е планиран "Чия е тази песен". 16,15 ч е запазен за "Коридор №8", а в 17,45 ч - може да се гледа "Проблемът с комарите и други истории".  

В 19,45 ч финландската продукция ще покаже кой е „Най-щастливият ден в живота на Оли Маки“.

Началният час на специалната прожекция „кино за смелите“ е 21,30 ч. - това е запазеното време за австрийския филм „Сафари".

Официалното откриване на празника на Европа започва в 10,30 ч. В него ще се включи Димитър Маргаритов, председател на Комисията за защита на потребителите. 

 

(прессъобщение)

Беше ли Ви полезна тази информация?

Щастливи сме, че сме успели да Ви бъдем от помощ!

Съжаляваме, че не успяхме да Ви бъдем от полза!

Каква е основната причина за вашия отговор?

Бихте ли препоръчали нашите услуги на приятел?

0 = по-скоро не
5 = със сигурност
Изпрати