Информационна кампания Европейски мрежи без граници

Информационна кампания за разясняване на правата на българите, когато искат да пазаруват или пътуват, да работят или да учат в друга държава от ЕС започва на 8 октомври от град Гоце Делчев. След това информационното турне "Европейски мрежи без граници“ ще

Това съобщи Игнат Арсенов, директор на Европейски потребителски център към Комисията за защита на потребителите, по БНР - Благоевград в интервю на председателя на Комисията Димитър Маргаритов като гост-водещ в рубриката "На твое място" по повод 45-годишнината на регионалната радиостанция.

Кампанията се провежда съвместно с  Център за развитие на човешките ресурси  - Национална агенция за България по Програма „Еразъм+”,  заедно със съпътстващите й дейности „Еврогайдънс“, „Европас“, „Евродеск“ и „eTwinning“и Информационния център „Европа Директно: София“.

Стартираме от Гоце Делчев, след 16 ч на централния площад в града експертите ще обяснят на гражданите трансграничните им права при различни потребителски проблеми и институциите, към които могат да се обърнат при нужда, добави Арсенов. Той допълни, че подобна инициатива съчетава полезното с приятното: „Раздаваме информационни материали, можем да дадем на място и конкретни потребителски съвети, а и при необходимост – да приемем жалба“.

Подобни информационни събития се организират  всяка есен. Тази година след Гоце Делчев експертите ще отворят еднодневен информационен щанд  в Девин, до Дома на културата (9 октомври), в Батак,  до Общината (10 октомври) и във Велинград, до Туристически информационен център (11 октомври).

Освен за кампанията, Игнат Арсенов информира и за най-често получаваните жалби в ЕПЦ. Това са оплаквания, свързани с транспорта - най-вече за забавени или отложени полети, загубен багаж, но не липсват и сигнали за проблеми с автобусния превоз. Жалби за проблеми с търговци извън България в рамките на ЕС, Исландия и Норвегия могат да се подадат на сайта на ЕПЦ www.ecc.bg.

 
На снимката - Димитър Маргаритов, председател на КЗП, като гост-водещ по радио Благоевград. На малката снимка - Игнат Арсенов, директор на ЕПЦ
Беше ли Ви полезна тази информация?

Щастливи сме, че сме успели да Ви бъдем от помощ!

Съжаляваме, че не успяхме да Ви бъдем от полза!

Каква е основната причина за вашия отговор?

Бихте ли препоръчали нашите услуги на приятел?

0 = по-скоро не
5 = със сигурност
Изпрати