Европейските мрежи заедно за Деня на Европа

Комисар Мария Габриел участва в Граждански диалог на 9 май

Eвропейските информационни мрежи в България по традиция ще отбележат заедно Деня на Европа, 9 май.

Тази година обаче ще останем само онлайн. С подкрепата на Представителство на Европейската комисия в България обединяваме усилия в деветдневна онлайн информационна кампания. Тя се провежда под мотото #оставамЕСолидарни и ще продължи до 9 май 2020 г. Целта на инициативата е да представим не само полезна и интересна информация, но и да докажем, че заедно продължаваме работата си в полза на хората, независимо от трудната ситуация, породена от пандемията от COVID-19.

В общото информационно мероприятие тази година заедно с нас се включват Бюро “Творческа Европа”, офис “Култура” и офис "МЕДИА", Център за развитие на човешките ресурси, Младежки Екип Европа, Национален център за контакт по програма "Европа за гражданите",  Enterprise Europe Network  и Информационна мрежа "Европа Директно" – България.

В рамките на кампанията по случай 9 май, във всеки от дните между 1 и 8 май, на фейсбук страниците на всеки от участниците, както и на страницата на Европейската комисия в България, ще бъде представяна една от мрежите, която от своя страна през целия ден ще публикува интересно и полезно съдържание на своята фейсбук страница. Така последователите на различните профили ще могат да се запознаят с дейността и на другите мрежи. Всички публикации от кампанията могат да бъдат следени с помощта на хаштага #оставамЕСолидарни.

Кулминацията на кампанията ще бъде на 9 май от 11 ч., когато ще се проведе граждански диалог с европейската комисарка г-жа Мария Габриел, която отговаря за иновации, научни изследвания, култура, образование и младеж. Събитието е под наслов „Ден на Европа 2020: Още по-силни заедно“. Комисар Габриел ще отговори на най-често задаваните въпроси от граждани към европейските мрежи. Зрителите също ще имат  възможност да задават своите въпроси към комисар Габриел и на живо чрез онлайн платформата Slido. Събитието ще се излъчва на живо във Facebook и Twitter страниците на Представителството на ЕК, както и пряко в ефира на БНТ2.

  

Беше ли Ви полезна тази информация?

Щастливи сме, че сме успели да Ви бъдем от помощ!

Съжаляваме, че не успяхме да Ви бъдем от полза!

Каква е основната причина за вашия отговор?

Бихте ли препоръчали нашите услуги на приятел?

0 = по-скоро не
5 = със сигурност
Изпрати