Комисията за защита на потребителите и ЕПЦ с договор за сътрудничество с УНСС

Комисията за защита на потребителите (КЗП) и Европейски потребителски център България, който функционира към КЗП, подписаха Договор за сътрудничество с Университета за национално и световно стопанство. Целта на споразумението е участие в съвместни събития, конференции или срещи, изнасяне на презентации и лекции, както и взаимен обмен на информация между трите институции. 

„Студентите и изобщо младите хора са сред най-активните потребители – те не само пазаруват различни стоки и услуги, но трябва да знаят правата си и при необходимост – да ги потърсят и отстояват. По тази причина смятам, че пред едно подобно сътрудничество има дълъг хоризонт“, отбеляза Димитър Маргаритов,  председател на КЗП. Най-хубавото е, че към дългогодишните ни ползотворни взаимоотношения с УНСС се интегрира и Европейският потребителски център,  добави той.

„Ние гледаме изключително сериозно на тези партньорства. Университетът провежда целенасочена политика на включване на експерти от практиката в учебния процес“, подчерта ректорът на УНСС проф. д-р Димитър Димитров.

„Споделянето на идеи и информация са важна част от работата на центъра. Стремим се и в духа на актуалните предизвикателства да запазим жива и непрекъсната връзката с младите хора, чиито потребности и всеобхватни интереси са полезен ресурс на знание. Студентите винаги са добре дошли в офиса на ЕПЦ България – независимо дали се интересуват от своите права като потребители или просто проявяват интерес към нашата работа“, каза и директорът на центъра  Соня Спасова.

Беше ли Ви полезна тази информация?

Щастливи сме, че сме успели да Ви бъдем от помощ!

Съжаляваме, че не успяхме да Ви бъдем от полза!

Каква е основната причина за вашия отговор?

Бихте ли препоръчали нашите услуги на приятел?

0 = по-скоро не
5 = със сигурност
Изпрати